Udgivet i

Stor hæder til Helsinge Badmintons formand

Det er svært at sige Helsinge Badminton uden samtidig at tænke på Helle Blomsterberg, og nu er formanden også bliver kåret til årets idrætsleder i Gribskov kommune.

En aktiv karriere på badmintonbanen, der endnu ikke er slut, og et kæmpe stykke arbejde bag kulisserne i mere end 30 år var bare nogle af grundende til, at Helle Blomsterberg fik hæderen som årets idrætsleder på Helsinge rådhus.

”Jeg er meget stolt og beæret over at få denne pris. Jeg har lagt mange timer i klubben og siddet mange aftener med planlægning og ikke mindst prøvet på at få weekendens hold til at passe sammen”, sagde en glad Helle Blomsterberg.

De fleste, der har brugt deres tid i Helsinge Badminton, har med garanti støt på Helle Blomsterberg på det ene eller andet tidspunkt. De mange år i klubben har bragt hende fra ungdomstræner til seniorformand, sekretær til formand og der er mange i klubben, som har været glade for Helles store arbejde.

”Jeg kan huske Helle som ungdomstræner, da jeg var helt lille. Senere var hun med til at sikre, at vi ungdomsspillere fik lov til at træner med seniorerne, og i denne sæson har jeg så endelig haft æren af at spille mixeddouble sammen med hende til en holdkamp”, siger Tue Nielsen, der har været en del af Helsinge Badminton i en årrække.

Helle Blomsterbergs aktive karriere kører stadig i fuld vigør, og selv om kroppen ikke er, hvad den har været, så har den rutinerede doublespiller ikke tænkt sig at lægge ketcheren på hylden lige forløbelig, og lysten til badminton på højeste niveau kastede også en guldmedalje af sig i mixdouble ved All England for veteraner i 2016 og Danmarksmesterksaber og flere sølv og bronzemedaljer til EM og VM.

”Forhåbentligt har jeg stadig mange år tilbage på badmintonbanen, og så længe jeg kan blive ved med at spille lige op med de unge, så ser jeg ingen grund til at trække mig tilbage”, siger Helle Blomsterberg med et smil på læben.

Det er det konkurrencegen, der har været med til at bære Helle og hendes holdkammerater frem i en årrække. Da Helsinge Badminton var på sit største, spillede Helle på hold med blandt andet Poul Erik Højer i landets næstbedste række. Nu spilles kampene i serie 1, hvor de faste makkere er Jan Petersen i mixdouble og datteren Rikke Blomsterberg i damedouble.

”Det er dejligt at være på hold med sin mor. Vi kan godt gå og små skændes lidt på banen for at køre hinanden lidt op, men det er vores vilje til vinde, som skinner igennem”, siger Rikke Blomsterberg.

Roserne strømmer ind, når man spørger folk om Helles betydning for Helsinge Badminton

”Uden Helle Blomsterberg havde klubben helt sikkert ikke været, hvor den er i dag. Det er hendes store engagement og vilje, som har båret klubben frem, og det håber vi naturligvis, at hun vil blive ved meget mange år fremover”, siger Per Vestergaard, der har haft sin gang i Helsinge Badminton gennem mange år.